Zilveren assieraden te koop

Zilveren assieraden zijn speciale gedenksieraden waarmee u een overleden dierbare dichtbij u kan houden. U heeft hier de keuze uit diverse typen zilveren assieraden / ashangers. De assieraden bieden de luxe van een mooi sieraad, maar geven daarnaast ook een fijne steun ter nagedachtenis aan een weggevallen dierbare. U kunt echter ook kiezen uit RVS assieraden en gouden assieraden.

 

 

Eigenschappen van zilveren assieraden

De bovenstaande ashangers zijn vrijwel allemaal gemaakt van 925 Sterling zilver. Dit type type is een hoogwaardig materiaal met een zilver-gehalte van bijna 100%. 925 Sterling zilver bestaat minimaal voor 92,5 % uit zilver en 7.5 % uit andere metalen. De overige materialen worden toegevoegd om het materiaal te kunnen bewerken. Zilver van 100 % is namelijk te zacht om te kunnen gebruiken voor sieraden. Voor sieraden is 925 Sterling zilver het hoogste kwaliteit zilver dat gebruikt kan worden.

Het Sterling zilver biedt u de fijne zekerheid op een blijvend mooie ashanger. Het materiaal zal de glans behouden, zeker wanneer het af en toe wordt opgepoetst.

Om de kwaliteit van zilveren sieraden te kunnen aantonen, worden alle sieraden boven een gewicht van 8 gram gecontroleerd. De kwaliteitswaardering zal vervolgens met een zeer klein keurmerk op het sieraad worden gezet. In de meeste ashangers is dus een heel klein keurmerk te zien, vaak bestaande uit de cijfers 925.

ashangers-assieraden-zilver-gedenksieraden

 

Hoe de zilveren ashangers afsluiten?

U kunt een kleine symbolische hoeveelheid as in het assieraad doen. Het gaat hierbij echter om een kleine hoeveelheid wat vooral een symbolische waarde heeft. Waar het as in kan worden geplaatst, verschilt per ashanger. Sommige zilveren assieraden zijn voorzien van een buisje in het hangertje. Echter zijn dunnere ashangers vaak voorzien van een buisje aan de achterzijde. Uiteraard is het buisje niet zichtbaar wanneer het wordt gedragen.

Na het toevoegen van de as, kan het buisje worden afgesloten met een draaidopje. Voor een extra goede afsluiting kunt u een drupje lijm op het schroefdraad doen. Dit zorgt voor de fijne zekerheid dat het dopje niet zal los draaien.

 

Hoe zilveren assieraden schoon maken?

Het materiaal zilver kan relatief kwetsbaar zijn. Zo kan er zich bijvoorbeeld vuil gaan ophopen waardoor het sieraad dof wordt. Op de volgende manier kan het zilveren sieraad eenvoudig en goedkoop worden schoon gemaakt:

  1. Doe wat warm water in een bakje. Een hoeveelheid waarbij het sieraad net onder water ligt, is voldoende
  2. Voeg zout en een beetje Aluminiumfolie toe aan het water. Roet tot het zout is opgelost
  3. Legt het zilveren sieraad in het water en laat het ongeveer vijf minuten liggen
  4. Spoel het sieraad af onder de kraan en droog het af met een zachte doek
  5. Indien er nog een aanslag zichtbaar is, kan het schoonmaakproces worden herhaald.

Het zout en Aluminium zal gaan reageren met de doffe aanslag op het zilver. De doffe aanslag bestaat uit Zilversulfide. Dit wordt gevormd door contact tussen het zilver en Zwavel in de lucht.
In het water zal het Zilversulfide gaan reageren met het zout en Aluminium. De doffe aanslag (het Zilversulfide) zal hierdoor oplossen in het water. Het sieraad zal hierdoor weer het schone en glanzende uiterlijk krijgen.

Het schoon maken van het sieraad is op eigen risico. Voor extra zekerheid kunt u het sieraad laten schoon maken door een juwelier. Sieraden met een edelsteentje kan voor de zekerheid beter niet op deze manier worden schoon gemaakt.

Indien de bovenstaande methode niet voldoende werkt, kan een speciale zilverpoets worden gebruikt.

 

zilveren-assieraden-schoon-maken

 

Asbeeldjes als herdenkplek in huis

Naast een ashanger, kan ook een gedenkbeeldje fijn als troost. Een dergelijk asbeeldje kan een fijne gedenkplek in huis vormen. Ook kan het een geschikt idee zijn voor een condoleancecadeau. Voorbeelden van dergelijke herdenkbeeldjes zijn via de volgende link te vinden op de pagina: asbeeldjes.

 

 

Veilig betalen met

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Kunnen wij u helpen?

Neem voor persoonlijk advies of vragen over onze assieraden gerust contact met ons op.

Of bekijk de Veelgestelde vragen