zilveren assieraden ashangers

Zilveren assieraden

Zilveren assieraden zijn speciale gedenksieraden waarmee u een overleden dierbare dichtbij u kan houden. U heeft hier de keuze uit diverse typen Zilveren assieraden / ashangers. De Assieraden bieden de luxe van een mooi sieraad, maar geven daarnaast ook een fijne steun ter nagedachtenis aan een weggevallen dierbare. U kunt echter ook kiezen uit RVS assieraden en gouden assieraden.

Eigenschappen van zilveren assieraden

De bovenstaande ashangers zijn vrijwel allemaal gemaakt van 925 Sterling zilver. Dit type type is een hoogwaardig materiaal met een zilver-gehalte van bijna 100%. 925 Sterling zilver bestaat minimaal voor 92,5 % uit zilver en 7.5 % uit andere metalen. De overige materialen worden toegevoegd om het materiaal te kunnen bewerken. Zilver van 100% is namelijk te zacht om te kunnen gebruiken voor sieraden. Voor sieraden is 925 Sterling zilver het hoogste kwaliteit zilver dat gebruikt kan worden.

Het Sterling zilver biedt u de fijne zekerheid op een blijvend mooie ashanger. Het materiaal zal de glans behouden, zeker wanneer het af en toe wordt opgepoetst.

Om de kwaliteit van zilveren sieraden te kunnen aantonen, worden alle sieraden boven een gewicht van 8 gram gecontroleerd. De kwaliteitswaardering zal vervolgens met een zeer klein keurmerk op het sieraad worden gezet. In de meeste ashangers is dus een heel klein keurmerk te zien, vaak bestaande uit de cijfers 925.

ashangers assieraden zilver gedenksieraden

 

Hoe de zilveren ashangers afsluiten?

U kunt een kleine symbolische hoeveelheid as in het assieraad doen. Het gaat hierbij echter om een kleine hoeveelheid wat vooral een symbolische waarde heeft. Waar het as in kan worden geplaatst, verschilt per ashanger. Sommige zilveren assieraden zijn voorzien van een buisje in het hangertje. Echter zijn dunnere ashangers vaak voorzien van een buisje aan de achterzijde. Uiteraard is het buisje niet zichtbaar wanneer het wordt gedragen.

Na het toevoegen van de as, kan het buisje worden afgesloten met een draaidopje. Voor een extra goede afsluiting kunt u een drupje lijm op het schroefdraad doen. Dit zorgt voor de fijne zekerheid dat het dopje niet zal los draaien.

 

Extra mogelijkheden van ashangers

Meestal worden ashangers gedragen aan een ketting om de hals. Echter zijn sommige ashangers ook geschikt om te dragen aan een polsband. Indien u hiervoor kiest is het wel van belang dat de ashanger sterk genoeg is. Om de pols zal het sieraad namelijk meer bewegen. Ook is het gewicht van de hanger meer van belang, dan wanneer het om de hals hangt.

Een assieraad kan worden gedragen rond de hals en pols, maar daarnaast ook rond een vinger. In dat geval kunt u kiezen voor een asring.

 

Hoeveel as kan er in assieraden?

Er kan slechts een symbolische hoeveelheid as in ashangers. Ook in asringen en asarmbanden past slechts een hele kleine hoeveelheid as. De exacte hoeveelheid kan variëren per gedenksieraad. Bij ashangers kunt u denken aan een half theelepeltje of zelfs nog minder. Desondanks kan de “aanwezigheid” van de dierbare, u een fijne steun geven.

Wilt u toch een gedenksieraad waar meer as aan kan worden toegevoegd? Dan zijn mini urnen nog een mogelijk. Dit zijn kleine urnen die door het formaat en vormgeving ook geschikt zijn op een bureau, een nachtkastje of in de woonkamer. U kunt ook kiezen voor een mini urn in de vorm van een mooi beeldje, waardoor u alsnog een soort sieraad heeft als fijne steun. Voor de mogelijkheden kunt u op de volgende link klikken: mini urnen.

 

Veilig betalen met