Gouden assieraden te koop 

U vindt hier diverse gouden assieraden in de vorm van ashangers. Een ashanger is een gedenksieraad dat een fijne steun kan bieden na het verlies van een geliefde. U kunt een assieraad zoals een ashanger, vullen met een beetje as of een haarlokje.
De gouden assieraden zijn van de hoge kwaliteit en verkrijgbaar met verschillende typen kettinkjes. Laat u verrassen door de fijne steun van gedenksieraden. U vind bij ons ook RVS assieraden en zilveren assieraden.

 

Dankzij de keuze voor goud bij een ashanger, heeft u de fijne zekerheid op blijvend mooi materiaal. Daarnaast zorgt goud voor een stijlvol en luxe uiterlijk van het sieraad. Heeft u toch liever een goedkoper ashangertje? Dan kunt u ook kiezen voor een goudkleurig sieraad. Meestal is het hangertje daarbij gemaakt van edelstaal (RVS) en is het voorzien van een goudkleurige laagje.

Voor een beter beeld van de mogelijkheden van gouden ashangers, vindt u hier allerlei informatie. Door op de bovenstaande sieraden te klikken vindt u meer informatie per sieraad.

 

Hoeveel karaat zijn de gouden ashangers?

In zuivere vorm is goud te zacht om het te gebruiken voor sieraden. Om het goud harder en sterker te maken worden er enige andere metalen aan toe gevoegd. Hierdoor ontstaat de benaming “karaat”. Dit geeft de verhouding van van de hoeveelheid goud en overige metalen in het sieraad. Zo bevat bijvoorbeeld een 14 karaats sieraad een hoger percentage goud, dan een 10 karaats sieraad.

keurmerk gouden assieraden ashangers

Vanaf 14 karaats goud, zal het materiaal een keurmerk krijgen. Dit wordt gedaan door heel klein een keurteken in het materiaal te drukken. Zo kunt u altijd controleren of het sieraad inderdaad een hoge waarde goud bevat. Bij de gouden ashangers die u hier vindt, is het goud vaak 14 karaats. Ter controle bevat het gedenksieraad het nummer 585.

Naast het “standaard” goud, kan er ook worden gekozen voor ashangers van witgoud. Dit type materiaal is ook gewoon goud, alleen zijn er enkele metalen aan toegevoegd waardoor de witte kleur ontstaat.

 

Hoe zijn gouden assieraden schoon te maken?

Om het mooie oppervlak van het gouden assieraad mooi te houden, is het verstandig om het sieraad geregeld even schoon te maken. Hierdoor zal de originele glans langer behouden kunnen blijven. Op het goud kan zich na verloop van tijd namelijk wat vuil verzamelen. Zilver kan wat doffer worden of er kunnen zwarte randjes ontstaan. Dat is bij goud niet het geval. Echter blijft het verstandig om het assieraad geregeld even schoon te maken.

Een sieraad met een edelsteen kan beter niet worden schoon gemaakt op de onderstaande manier. De verbinding tussen het sieraad en de edelsteen kan namelijk los gaan door het afwasmiddel.

Uw gouden sieraad kunt u op de onderstaande manier schoonmaken:

• 1: Vul een bakje met lauw water of Spa Rood en voeg een beetje afwasmiddel toe.

• 2: Laat het assieraad enkele minuten weken in het water.

• 3: Wrijf het ashangertje in het water schoon met een katoenen doek, uw vingers of een zachte tandenborstel.

• 4: Leg het assieraad op een droge doek.

• 5: Poets de laatste oneffenheden weg met een poetsdoek

 

Het sieraad schoon maken met cola wordt afgeraden. De cola kan het goud namelijk aantasten. Ook zal vervuiling sneller weer terug keren ten opzichte van een andere poetsmethode. Wel kunt u Spa Rood gebruiken. Hiermee kan het vuil wel oplossen dankzij het koolzuur, maar wordt het materiaal niet aangetast door de zuren uit Cola.

 

Hoe blijven gouden assieraden mooi?

Het materiaal goud is niet gevoeligheid voor verkleuring. Echter kan er wel een aanslag op ontstaan. Dankzij de onderstaan gewoonten kunt u uw gouden ashangertje mooi houden:

• Draag het assieraad pas na het aanbrengen van parfum en make-up
• Draag ’s nachts geen gouden sieraden. Hierdoor wordt contact met de zuren van de huid extra voorkomen
• Voorkomen contact met Chloor en vocht, door niet te zwemmen en douchen met de sieraden
• Voorkom beschadigingen tijdens werkzaamheden
• Bewaar het gedenksieraad op een donkere plaats, zoals een sieradendoosje of lade

 

gouden-assieraden-informatie-rose-wit

 

Wat is witgoud en rosé goud?

Goud is met name bekend in de gele variant. Maar u kunt ook kiezen voor goud in een witte of rosé rode kleur. Hierdoor kan er meer worden gevarieerd met kleuren en dus met de uitstraling van het sieraad. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen geel goud, wit goud en rosé rood goud? U vindt de antwoorden hier.

Net als bij geel goud, bevatten de beide andere kleuren een bepaald vast percentage goud. De aanduiding karaat is hierbij ook hetzelfde. Hierdoor vindt u ook bij de witte en rosé rode variant, de ingedrukte keurmerken.
Goud heeft van nature de bekende gele kleur. Deze kleur kan echter worden veranderd door de toevoeging van andere metalen. Zo wordt er bij rosé goud wat extra koper toegevoegd. Bij wit goud wordt zilver, zink of palladium toegevoegd. Ondanks de toevoegingen bevatten ook deze kleuren, de minimale vaste hoeveelheid goud per karaat-waarde.

 

Asbeeldjes als gedenkplek in huis

Naast een ashanger, kan ook een gedenkbeeldje fijn als troost. Een dergelijk asbeeldje kan een fijne gedenkplek in huis vormen. Ook kan het een geschikt idee zijn voor een troostgeschenk. Voorbeelden van dergelijke beeldjes zijn via de volgende link te vinden op de pagina: asbeeldjes.

 

 

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
webwinkelkeurmerk
Kunnen wij u helpen?

Neem voor persoonlijk advies of vragen over onze assieraden gerust contact met ons op.

Of bekijk de Veelgestelde vragen

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden