rvs assieraden ashangers

RVS assieraden te koop

U vindt hier diverse RVS assieraden zoals ashangers en asringen. RVS assieraden kunnen een fijne tastbare herinnering aan een overleden dierbare vormen. Een assieraad is niet direct herkenbaar als een sieraad dat as bevat. De assieraden van edelstaal / RVS bieden u een goede kwaliteit maar ook voor een aantrekkelijke prijs. Laat u verrassen door de mogelijkheden van de RVS gedenksieraden. U vindt bij ons ook zilveren assieraden en gouden assieraden.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Assieraden van RVS

De bovenstaande ashangers zijn gemaakt van RVS. Deze afkorting staat voor Roest Vrij Staal. Dit type edelstaal is bestand tegen vocht en heeft een lagere prijs dan materialen zoals zilver of goud. Desondanks is het bestand tegen vlekken, roest en raakt het niet snel verkleurd. RVS assieraden hebben weinig onderhoud nodig. Dankzij het materiaal, zijn RVS ashangers ook de meest goedkope ashangers.

Alleen het ashangertje af en toe oppoetsen, kan er voor zorgen dat de glans weer wat extra mooi zichtbaar wordt. Het oppoetsen kan worden gedaan met een doekje en een poetsmiddel zoals poetsolie. Let er hierbij wel op dat het hangeroogje vaak een kwetsbaar onderdeel is van het ashangertje.

rvs ashangers assieraden edelstaal

RVS is een duurzaam materiaal wat inhoudt dat het 100 % recyclebaar is. Er zijn vele soorten edelstaal (RVS). De benaming edelstaal mag alleen worden gebruikt wanneer het edelstaal uit minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof bestaat. Voor sieraden wordt vaak het type 316 L gebruikt. Deze benaming staat voor een bepaalde mate van kwaliteit. De voordelen van edelstaal zijn:

• roest niet
• bestand tegen vlekken
• verkleurt niet
• sterker dan goud en zilver
• geheel allergievrij
• duurzaam
• sterk maar licht van gewicht
• niet magnetisch

Enkele nadelen van RVS bij sieraden zijn:

• gevoelig voor Chloor. Zodoende is zwemmen met RVS sieraden niet verstandig
• gevoelsmatig minder chique dan zilver of goud

 

Adviezen bij het kopen van RVS assieraden

Een assieraad heeft een extra bijzondere betekenis dankzij de inhoud. Een fijne herinnering aan de geliefde overleden dierbare. Er wordt geadviseerd om te kiezen voor een sieraad dat vele jaren bij u zal passen. Door alvast rekening te houden met een veranderende smaak door het ouder worden, kan voorkomen worden dat het ashangertje op den duur minder bij u begint te passen. Hierbij kan worden gedacht aan de vorm maar ook aan het materiaal. RVS en zilver is wat moderner en goud is weer wat meer authentiek en warm.

Daarnaast is het bewust nadenken over de afmeting van het assieraad van belang. Een te grote ashanger kan soms als niet prettig worden ervaren. Een te kleine ashanger kan bijvoorbeeld te weinig opvallen door kleding. Bij elke ashanger staan de afmetingen vermeld. Geadviseerd wordt om voor u zelf een inschatting te maken of het formaat geschikt voor u is.

Voorbeelden van keuzepunten bij het kopen van assieraden:

• Materiaal: RVS, zilver of goud
• Afmeting: is de afmeting van de ashanger geschikt voor u
• Vormgeving: past de ashanger bij uw werk en kledingstijl
• Ketting: past de ashanger bij uw ketting

 

Zijn RVS assieraden zoals ashangers waterdicht?

De meeste ashangers zullen na het toevoegen van de as waterdicht zijn. Dit werkt als volgt: in de ashangers kan een symbolische hoeveelheid as. Dit kan aan het sieraad worden toegevoegd door een kleine draaiopening los te draaien. Vervolgens ziet u een dun buisje waar een beetje as in kan worden gedaan. Vervolgens kan op het schroefdraad van de draaiopening een beetje secondelijm worden gedaan. Hierna kan het draaidopje weer in het ashangertje worden gedraaid. Door het schroefdraad en de lijm, zal het sieraad vrijwel altijd waterdicht zijn.

assieraden ashangers waterdicht

 

Zijn RVS assieraden geschikt bij een zilver allergie?

Indien u last heeft van een nikkel of zilver allergie, zijn sieraden van edelstaal (RVS) meestal wel te dragen. Hierdoor kunt u toch een mooi sieraad dragen, maar krijgt u geen last van allergische reacties. Bij sommige mensen kan er namelijk jeuk en rode plekken ontstaan bij contact met zilver en/of nikkel. Deze klachten kunnen zelfs langere tijd blijven aanhouden.

Bij gouden sieraden is het van belang dat het sieraad meer dan 12 karaat is. Anders kan het namelijk nikkel bevatten. Ook wit goud kan nikkel bevatten.

 

Hoe kunnen de RVS ashangers worden gevuld met as?

De RVS ashangers kunnen meestal door u zelf worden gevuld van een beetje as. Vaak kan dit door het hangeroogje los te draaien, waarna een klein dun buisje zichtbaar wordt. Of het gedenksieraad heeft een draaiopening (soort schroefje) dat kan worden los gedraaid. In de meeste hangertjes past slechts een heel klein beetje as. Een puur symbolische hoeveelheid.

Indien u liever niet zelf de as toevoegt, kunt u dit via ons laten doen. De as kan aangetekend worden verzonden naar een ervaren goudsmid. Na circa twee weken zal de as zijn verwerkt, waarna het naar u kan worden verzonden.

Meer informatie over hoe het as kan worden toegevoegd, vindt u via de volgende link: hoe assieraden vullen.

 

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden