Hoe assieraden vullen

U vindt hier uitleg over hoe assieraden / gedenksieraden worden gevuld. Ook vindt u hier een handig stappenplan om zelf het assieraad te vullen.

 

Hoe kan je assieraden vullen?

vullen assieraden

Veel assieraden kunnen alleen gevuld worden door een goudsmid. De herinnering wordt namelijk in het materiaal verwerkt. De herinnering (zoals as of een haarlokje) wordt vaak aangetekend verzonden waarna het wordt verwerkt.

Echter zijn er ook assieraden die zijn voorzien van een schroefdopje. Een klein draaidopje waarmee u het sieraad zelf kunt vullen. Dit biedt ook de mogelijkheid om in een latere fase, nogmaals iets aan het gedenksieraad toe te voegen. Bijvoorbeeld na het overlijden van een andere dierbare. Hoe assieraden handig gevuld kunnen worden, leest u hier.

 

Stappenplan assieraden vullen:

 

Stap 1:
Draai het schroefdopje voorzichtig los.

Stap 2:
Leg het gedenksieraad op een groot stuk wit papier. Zo kan eventueel gemorst as, eenvoudig weer worden verzameld.

Stap 3:
Draai een punt van een stuk papier. Knip het puntje er van af. Zo ontstaat een handig en dun trechtertje.

assieraden-vullen-gedenksieraden

 

Stap 4:
Vervolgens kan een herinnering worden toegevoegd. Vaak wordt een beetje as toegevoegd. Echter kunt u ook kiezen voor een haarlokje, stukje stof of beetje grond afkomstig rond het graf. Ook is een combinatie mogelijk.

Stap 5:
Vul het gedenksieraad door middel van het trechtertje. Maak hierbij eventueel gebruik van een tandenstoker.

Stap 6:
Controleer na het vullen of er geen deeltjes meer tussen het schroefdraad zitten. Verwijder eventuele deeltjes door middel van bijvoorbeeld een tandenstoker.

Stap 7:
Draai het schroefdopje zonder lijm in het sieraad. Gebruik hierbij niet teveel kracht. Hand vast is ruim voldoende.
Wanneer dit probleemloos mogelijk is, kan het draaidopje eventueel nog met lijm in het sieraad worden gedraaid. Gebruik hier voor een drupje lijm of minder. Breng dit aan op het interne schroefdraad en niet op het schroefdopje. Zo wordt lijm op de buitenzijde van het sieraad meer voorkomen.

Extra tip: voorkom contact met zeep, zout water, zuren en schoonmaak middelen.

Voorbeelden van ashangers zijn te vinden via: zilveren assieraden en RVS ashangers.

 

As toevoegen aan asbeeldjes

Steeds meer mensen kiezen ook voor een gedenkbeeldje als herinneringsplek in huis. Deze zijn vaak voorzien van een asbuisje of een aslade. De aslade is eenvoudig te voorzien van wat as. Het asbuisje kan worden gevuld op de manier zoals ook assieraden gevuld kunnen worden. Voorbeelden van dergelijke gedenkbeeldjes zijn te vinden op de pagina via de volgende link: asbeeldjes.