Kleine asbeeldjes voor binnen te koop

U kunt hier diverse asbeeldjes voor in huis kopen ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. De herdenkbeeldjes kunnen u een fijne gedenkplek in huis bieden, wat kan zorgen voor een extra steun. De asbeeldjes hebben een mooie afwerking en zijn gedeeltelijk ontworpen door een Nederlandse kunstenares. Onder de urnbeelden vindt u meer informatie.

De voordelen van urnbeelden

Na een overlijden kan het fijn zijn om een fysieke plek te hebben waar u gevoelsmatig toch nog een beetje “dichtbij” de overledene kunt zijn. Wanneer er is gekozen voor een begrafenis, zal meestal het graf deze fysieke plek vormen. Is er gekozen voor een crematie dan kan een urn of een gedenkbeeldje een geschikte plek vormen. Het voordeel van een urn is dat soms de gehele hoeveelheid as bewaard kan worden. Een urnbeeldje heeft als voordeel dat het een minder prominent uiterlijk heeft. Het is vaak namelijk kleiner dan een urn omdat het bedoeld is om een kleine hoeveelheid as te bewaren.

Daarnaast zal een gedenkbeeldje ook minder in uw interieur opvallen dan een urn. Vaak is het herdenkbeeldje ook niet meteen herkenbaar als asbeeldje. Hierdoor kan het een wat subtielere manier van gedenken zijn.

Een ander voordeel is dat een gedenkbeeldje persoonlijker kan zijn doordat het iets uitbeeldt. Een urn heeft vaak een vrij neutraal uiterlijk. Een urnbeeldje vormt een meer persoonlijke uitbeelding zoals bijvoorbeeld een hart, vlinder, hond, vogels, boom, baby, ouders met een baby, engel, boom of poes.

 

Zijn de asbeeldjes in verschillende kleuren te koop?

U kunt u hier diverse soorten urnbeeldjes kopen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor materialen zoals glas, hout, tin en metaal. In elke productbeschrijving staat vermeld van welk materiaal het gedenkbeeld is gemaakt. Ook staat beschreven in welke kleuren het asbeeld te koop is.

Een gedeelte van de asbeeldjes zijn te koop in verschillende kleuren. U kunt daarbij kiezen tussen brons, zwart (RAL 7021) en Zilver kleur. In elke productbeschrijving staat vermeld welke kleur het gedenkbeeldjes heeft. Wordt niet aangegeven dat u kunt kiezen uit de onderstaande kleuren, dan is dat type asbeeldje alleen te koop in de uitvoering zoals op de product foto’s.

kleuren-asbeeldjes

 

Is de onderzijde van een beeldje gemaakt van hout? Dan kunt u bij dat type ook kiezen uit verschillende kleuren onderkanten / sokkels. Hierbij kunt u kiezen uit de kleuren; hout, blank en antraciet. In de onderstaande afbeelding kunt u de kleuren zien.

 

gedenktekens te koop kleur hout

 

Zijn de asbeelden ook geschikt voor buiten?

Door de gebruikte materialen zijn deze gedenkbeeldjes niet geschikt voor buiten. Het hout kan namelijk worden aangetast door vocht. Het metaal zou kunnen gaan roesten. Zodoende wordt geadviseerd de gedenkkunst alleen binnen te plaatsen.

Zoekt u toch een gedenkobject voor buiten? Dan zou u kunnen kiezen voor een urn van bijvoorbeeld steen, Aluminium of glas.

 

Hoe kan een asbeeldje persoonlijker worden gemaakt?

Meestal dient het gedenkbeeldje als een basis voor een mooie, persoonlijke gedenkplek. Vaak wordt er bijvoorbeeld een foto of mini urn bij geplaatst. Ook kan er een ashanger in het gedenkbeeldje worden gehangen. Bijvoorbeeld met een beetje as of haarlokje. Verder kan er iets persoonlijks op het plankje worden gelegd van de overledene. Hierbij kunt u denken aan een horloge, bril, sieraad of ander persoonlijk aandenken.

De meeste bovenstaande beeldjes zijn asbeelden. Deze zijn voorzien van een ruimte voor een symbolische hoeveelheid as. Er zijn echter ook beeldjes zonder een dergelijke ruimte. Deze zijn puur bedoeld als gedenkbeelden. Dankzij de uitbeelding van het beeld en personalisatie door middel van persoonlijke spulletjes, kan het beeld een fijne gedenkplek in huis bieden. In elke productbeschrijving staat vermeld of het beeld wel of geen asruimte heeft.

Wilt u een ashanger in het gedenkteken hangen? Dan kunt u een kijkje nemen tussen de diverse gedenksieraden via de volgende twee links: zilveren assieraden en RVS assieraden.

 

Hoe worden de binnen asbeeldjes nog meer genoemd?

Er worden diverse benamingen gebruikt voor de beeldjes. Met name wanneer het gaat om de varianten die bedoeld zijn voor binnen plaatsing. Hierbij kunt u denken aan namen zoals:

• overlijdensbeeldjes
• urn beelden
• troostgeschenken
• rouwgeschenken
• condoleance cadeaus
• troost cadeaus
• gedenktekens
• blijvende herinnering cadeaus.

asbeeldje-boom-kopen-thuis-binnen

 

Wat zijn condoleance cadeaus / troostgeschenken?

Na een overlijden kunnen de naasten alle steun gebruiken. Soms is het lastig op welke manier hulp en steun kan worden geboden. Daarom wordt tegenwoordig steeds meer gekozen om een teken van steun te geven via een condoleance cadeau ofwel een troostgeschenk. Vaak kan hierbij worden gedacht aan een mooi object waarmee de overleden dierbare kan worden herdacht. Zo kan er als troostgeschenk bijvoorbeeld worden gekozen voor een assieraad zoals een ashanger of een gedenkbeeldje.

 

Kan er altijd as in de gedenkbeeldjes?

Een gedeelte van de urnbeelden zijn voorzien van een ruimte voor as. Vaak gaat het om een asruimte in de sokkel (voet). Daarbij gaat het om om ruimte voor een symbolische hoeveelheid as. In sommige urnen past alle as, bij een gedenkbeeldje is dat dus niet het geval. Na de crematie van volwassen persoon blijft gemiddeld 3 tot 3.5 liter as over. In de meeste productbeschrijvingen, staat per beeldje vermeld hoeveel as er toegevoegd kan worden. Staat er geen hoeveelheid vermeld, dan gaat het puur om een kleine symbolische hoeveelheid.

Naast de toevoeging van een beetje as, kan het beeldje ook persoonlijk worden gemaakt door middel van herinneringen aan de overleden dierbare. Daarbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor herinneringen zoals een bril, foto, haarlokje of trouwring van de overledene. Is er geen opbergruimte in het gedenkbeeldje? Dan is er vaak wel een haakje verwerkt in het beeldje. Aan dit haakje kunt u bijvoorbeeld een trouwring of assieraad hangen.

In elke productbeschrijving staat vermeld of er wel of geen opbergruimte onder het beeldje zit.

asbeeldje-vlinder-urn-kopen-troostcadeau

 

Hoe kan de as in de asbeelden worden gedaan?

Bij de meeste asbeelden kan de as in een buisje of een aslade worden gedaan. In beide gevallen kan de as vrij eenvoudig worden toegevoegd. Bijvoorbeeld via een trechtertje of een lepeltje. Een trechtertje kan ook worden gemaakt door een punt te vouwen van papier en vervolgens het puntje er af te scheuren.

Voor een extra gerust gevoel, kunt u er voor kiezen om het buisje of de aslade vast te lijmen. Zo kan extra worden voorkomen dat de as per ongeluk kan ontsnappen. Bijvoorbeeld wanneer het asbeeldje een keer valt.

 

Zijn de asbeelden na het kopen nog te retourneren?

De gedenkbeeldjes zijn typische producten waarbij een goed gevoel belangrijk is. Heeft u een asbeeldje gekocht maar vindt u het achteraf toch niet zo passend? Dat is geen probleem. Het kan namelijk gerust weer worden terug gestuurd. Wel dient u dit binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aan te geven. Ook dient het urnbeeldje uiteraard onbeschadigd te zijn. De retourkosten zijn voor uw eigen rekening,

Wanneer we het beeldje in goede staat hebben ontvangen, wordt het aankoopbedrag naar u terug gestort. Ook kunt u er voor kiezen om een ander type te kiezen.

 

Van welke materialen zijn asbeelden vaak gemaakt?

Er zijn gedenkbeelden in allerlei soorten en maten te koop. Ook de gebruikte materialen verschillen nogal. Meestal wordt gebruik gemaakt van brons, verbronsd tin, glas of metaal. De onderzijde (sokkel) is meestal gemaakt van graniet, kunsthars, metaal of hout. In de meeste gevallen zijn de gebruikte materialen alleen geschikt voor binnen plaatsing. Dit heeft met name te maken met de invloed van vocht.

Welk materiaal het meest geschikt voor u is, hangt met name van uw smaak af. Alle materialen zijn geschikt voor het doel waar ze voor ontworpen zijn. Brons en hout hebben een warm uiterlijk. Glas is origineel en te koop in vele kleuren. Metaal is ook geschikt voor vlakke beelden, bijvoorbeeld voor aan de muur.

Verder is de prijs een belangrijk verschil tussen de verschillende materialen. Wil je een goedkoop asbeeld kopen? Dan kan metaal of glas de meest geschikte materialen zijn. Brons is namelijk een minder goedkoop materiaal.

 

gedenkurn te koop kunst beeld

 

Urnbeeldjes als steun na een overlijden

Na een overlijden is het soms lastig om een manier te vinden om de directe naasten te steunen. Uiteraard steunt het dat u de uitvaart bezoekt en bijvoorbeeld een kaart stuurt. Dit is steun wat in de eerste week na het overlijden wordt gegeven. Tijdens latere fasen van het rouwproces kan het lastig zijn om een geschikte manier te vinden om steun te bieden. Een goed gesprek kan vaak al als een fijne steun worden ervaren. Daarnaast kan soms een troostgeschenk geschikt zijn.

Wat zijn troostgeschenken ofwel rouwcadeau’s eigenlijk? Dit is een cadeau dat de naasten kan steunen en vaak wat subtiel verwijst naar het overlijden. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een troostgeschenk in de vorm van een bloemetje, een gedenkhanger of een asbeeldje. Het kiezen van een asbeeldje is een kwestie van smaak. Daardoor kan het een wat lastig cadeau zijn. Echter kan het beeldje vaak wel geruild worden. Daarnaast is het wel een heel origineel cadeautje dat een fijne gedenkplek in huis kan bieden.

Als oplossing wordt het beeldje soms in overleg gekozen. Bijvoorbeeld wanneer het beeldje als troostgeschenk cadeau wordt gegeven door de kinderen aan één van de ouders. De kinderen zijn vaak wat meer bedreven met internet en kunnen zo hun vader of moeder helpen.

Bij het kopen van een urnbeeldje kunt u kiezen tussen een beeldje waar wel of geen as aan toegevoegd kan worden. Kan er as aan toegevoegd worden, dan zal dit vaak in een aslade of een asbuisje gedaan kunnen worden. Is er geen ruimte voor een symbolische hoeveelheid as? Dan kan het gedenkbeeldje worden aangekleed met bijvoorbeeld een baasje met een roos, een kaarsje, fotolijstje of een ashangertje op de sokkel. Zo zijn er diverse manieren om een persoonlijk en passend gedenkobject voor in huis te kunnen creëren.

kaars-asbeeldje-gedenkbeeld-kopen-waxinelichtje

 

Welke vorm hebben asbeelden meestal?

Vaak wordt een dier als inspiratie gebruikt door de kunstenaar bij het ontwerp. Dit heeft mede maken met de symbolische waarde van bepaalde dieren. Zo staat een vogel bijvoorbeeld voor vrijheid. Ook vlinders staan symbool voor onder andere vrijheid. Daarnaast staan vlinders bekend om hun teerheid. Verder kan een vlinder een geschikte uitbeelding zijn doordat u in de toekomst nog weer vlinders voorbij ziet vliegen. Of bijvoorbeeld een vlinder die opeens heel dichtbij komt zitten . .

Naast dieren, worden ook vormen zoals een hart, sterren, boom, engel of roos gebruikt. Een hart en een roos beelden uiteraard de liefde uit. Sterren staan voor de plek die de overleden dierbare nu helaas heeft ingenomen tussen de sterren.

asbeeldje-kersenbloesem-boom-kopen-vogel-gedenk-urn

 

Wat is een geschikte plek voor een asbeeld?

U kunt een gedenkbeeld kopen voor binnen of buiten. Niet elk beeld is geschikt voor buitenplaatsing. Daarom is het verstandig om goed de informatie te lezen voor u het beeldje koopt. Wanneer uw voorkeur gaat naar buitenplaatsing, dan kan dit bijvoorbeeld in een urnenmuur op de begraafplaats. Of u kunt een mooie plek creëren in uw tuin. Dit kan een passende plek zijn voor bijvoorbeeld natuurliefhebbers.

Veel mensen kiezen er echter voor om het gedenkbeeldje binnen neer te zetten. Zo is de overleden dierbare gevoelsmatig dichtbij en wordt het niet “in de kou gezet”. In huis kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een plek zoals:

  • woonkamer
  • nachtkastje
  • voormalige werkkamer, werkplaats of het atelier van de overleden dierbare

Het belangrijkste is dat de plek gevoelsmatig goed is. Dat u er een goed gevoel bij heeft en de plek past bij de overleden dierbare.

Bovenaan de pagina kunt u de diverse asbeelden eens rustig bekijken.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Kunnen wij u helpen?

Neem voor persoonlijk advies of vragen over onze assieraden gerust contact met ons op.

Of bekijk de Veelgestelde vragen