Gedenktekens te koop

U kunt hier diverse gedenktekens voor in huis vinden ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. De herdenkobjecten kunnen u een fijne gedenkplek bieden, wat kan zorgen voor een extra steun. De kunstobjecten hebben een mooie afwerking en zijn ontworpen door een Nederlandse kunstenares. Onder de gedenktekens vindt u meer informatie.

 

Zijn de kleuren van de gedenktekens aanpasbaar?

De onderzijde van de gedenktekens cq. troostgeschenken zijn verkrijgbaar in drie kleuren. Standaard kunt u op de product pagina’s de kleuren wit en antraciet kiezen. Heeft u echter liever blank hout? Dan kunt u dit aangeven in het opmerkingenveld tijdens het invullen van uw contactgegevens in uw winkelmandje. Ook kunt u van te voren contact met ons opnemen, bijvoorbeeld telefonisch, via info@assieraad.com of het chatsysteem.

gedenktekens te koop kleur hout

Ook de bovenste gedeelten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart (antraciet) en wit. Wilt u liever een andere kleur? Ook dan kunt u gerust even contact met ons opnemen.

 

Zijn de gedenktekens ook geschikt voor buiten?

Door de gebruikte materialen zijn deze gedenktekens niet geschikt voor buiten. Het hout kan namelijk worden aangetast dor vocht. Het metaal zou kunnen gaan roesten. Zodoende wordt geadviseerd de gedenkkunst alleen binnen te plaatsen.

Wilt u toch graag het herdenkobject buiten plaatsen? Neem dan gerust even contact op. Het ontwerp kan namelijk ook worden uitgevoerd in materialen die wel weerbestendig zijn. 

 

Hoe kan een gedenkteken persoonlijker worden gemaakt?

Meestal dient het gedenkteken als een basis voor een mooie, persoonlijke gedenkplek. Vaak wordt er bijvoorbeeld een foto of mini urn bij geplaatst. Ook kan er een ashanger in het gedenkteken worden gehangen. Bijvoorbeeld met een beetje as of haarlokje. Verder kan er iets persoonlijks op het plankje worden gelegd. Hierbij kunt u denken aan een horloge, bril, sieraad of ander persoonlijk aandenken.

Wilt u een ashanger in het gedenkteken hangen? Dan kunt u een kijkje nemen tussen de diverse gedenksieraden via de volgende twee links: zilveren assieraden en RVS assieraden.

 

Hoe worden de binnen gedenktekens nog meer genoemd?

Er worden diverse benamingen gebruikt door gedenktekens. Met name wanneer het gaat om de varianten die bedoeld zijn voor binnen plaatsing. Hierbij kunt u denken aan namen zoals: overlijdensbeeldjes, troostgeschenken, rouwgeschenken, condoleance cadeau’s, troost cadeau’s, urnbeelden, asbeelden of blijvende herinnering cadeau’s.

 

Wat zijn condoleance cadeau’s / troostgeschenken?

Na een overlijden kunnen de naasten alle steun gebruiken. Soms is het lastig op welke manier hulp en steun kan worden geboden. Daarom wordt tegenwoordig steeds meer gekozen om een teken van steun te geven via een condoleance cadeau ofwel een troostgeschenk. Vaak kan hierbij worden gedacht aan een mooi object waarmee de overleden dierbare kan worden herdacht. Zo kan er als troostgeschenk bijvoorbeeld worden gekozen voor een assieraad zoals een ashanger of een gedenkbeeldje.

Kan er ook as in de gedenktekens?

Een gedeelte van de beelden zijn voorzien van een ruimte voor as. Vaak is er ruimte in de voet. U kunt echter ook kiezen voor herinneringen zoals een bril, foto, haarlokje of trouwring. Is er geen opbergruimte in het gedenkbeeldje? Dan is er vaak wel een haakje verwerkt in het beeldje. Aan dit haakje kunt u bijvoorbeeld een trouwring of assieraad hangen.

In elke productbeschrijving staat vermeld of er een opbergruimte onder het beeldje zit. Is de voet van metaal? Dan is er een opbergruimte. In de onderstaande afbeelding ziet u een gedeelte van een voet waar een opbergruimte in zit.

 

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
webwinkelkeurmerk
Kunnen wij u helpen?

Neem voor persoonlijk advies of vragen over onze assieraden gerust contact met ons op.

Of bekijk de Veelgestelde vragen