Stenen urnen te koop

U vindt hier verschillende urnen van steen. Het graniet steen heeft een glimmend oppervlak en mede daardoor een luxe uitstraling. Een ander groot voordeel van een stenen urnen is de geschiktheid voor zowel binnen als buiten. Klik op de stenen urnen voor meer informatie per urn.

Graniet als materiaal voor urnen

Een veel gebruikt materiaal voor urnen is graniet. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat graniet goed bestand is tegen weersinvloeden. Het materiaal is namelijk bestand tegen zonlicht waardoor het niet snel zal verkleuren. Daarnaast is het een zeer sterk materiaal waardoor het niet snel zal kapot vriezen. Verder heeft het graniet een hoog gewicht waardoor de urn stabiel zal staan.

Naast de praktische voordelen heeft graniet ook visuele voordelen. Het is namelijk een natuurproduct waardoor het altijd een uniek uiterlijk heeft. Dit geeft een extra persoonlijke uitstraling aan de urn.

U kunt ook kiezen voor andere soorten natuurstenen. Echter zal een materiaal zoals marmer, na verloop van tijd wat kunnen gaan verkleuren door zonlicht. Zo heeft elk materiaal eigen voordelen en nadelen.
Klik op de bovenstaande urnen voor meer informatie. Op neem eens een kijkje bij de urnen van andere materialen via het hoofdmenu.

 

Wat is graniet?

Graniet is een gesteente dat is ontstaan door het stollen van magma. Hierdoor moet graniet op een grote diepte worden gewonnen. Het winnen van graniet gebeurd over de hele wereld. Graniet wordt in Europa met name geworven in landen als België, Frankrijk, Noorwegen en Zweden.

Het graniet kan ik verschillende vormen voorkomen. De kleur van de steen wordt veroorzaakt door de soorten en hoeveelheden mineralen die aanwezig zijn. Dit zal verschillen per gebied.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden