Metalen urnen te koop

U vindt hier metalen urnen in vele kleuren, maten en uitvoeringen. Het Aluminium kenmerkt zich om de hoge duurzaamheid, het lage gewicht en de lagere prijs ten opzichte van andere urn materialen. Klik op de metalen urnen voor meer informatie.

 

 

Eigenschappen van metalen urnen

Elk materiaal biedt bepaalde voordelen en nadelen. Ook metalen urnen hebben bepaalde eigenschappen die handig zijn om te weten. Zo kunt u namelijk bepalen of dit materiaal geschikt is in uw situatie. U vindt hier informatie over de verschillende soorten metalen die voor urnen worden gebruikt. Metaal is namelijk de verzamelnaam voor materialen als Aluminium, roest vrij staal (RVS), brons, messing en tin.

Bestendigheid tegen vocht
Afgezien van messing, zijn alle genoemde metalen bestand tegen vocht. Echter kan door het gebruik van een coating, de urn toch niet geschikt zijn om buiten te plaatsen. Per urn zal worden vermeld of buitenplaatsing mogelijk is. Echter zal vaak plaatsing in een (overdekte) urnenmuur wel mogelijk zijn.

Uitstraling
Elk soort metaal heeft een eigen uitstraling. Zo hebben Aluminium en RVS vaak een moderne en strakke uitstraling. Brons en messing hebben juist een warme en natuurlijke uitstraling. Zo kunt u kiezen voor een uitstraling naar eigen smaak.

Inhoud en formaat
Bij het kopen van een (metalen) urn is het ook van belang dat u rekening houdt met zowel het formaat als de inhoud van de urn. Het formaat zal namelijk geschikt moeten zijn voor de hoeveelheid beschikbare ruimte. Bijvoorbeeld in de urnenmuur of of het bestemde plek in huis.
Daarnaast is de inhoudsmaat van belang. Wilt u de gehele hoeveelheid as in de urn bewaren? In dat geval zal de urn minimaal een inhoud van 3 – 3.5 liter moeten hebben. In geval van een kind, kan een kleinere inhoud voldoende zijn. In dat geval kunt u op de volgende pagina kijken voor de verschillende inhoudsmaten per lichaamsgewicht:  inhoudsmaten urnen.

Wilt u een gedeelte van de as bewaren? Dan zal een kleinere urn of een mini urn geschikt kunnen zijn.

Vorm van de metalen urnen
Met name vroeger hadden veel urnen bepaalde standaard vormen. Tegenwoordig heeft u echter de keuze uit diverse vormen en bewerkingen. Bijvoorbeeld een urn van messing in de vorm van een traan. Of een hondenurn of kattenurn in de vorm van een zittende hond of kat.
Het gevoel bij een urn is belangrijk. Het is namelijk fijn wanneer de urn mooi past bij de overleden dierbare. Daarom is het zijn tegenwoordig steeds meer soorten urnen te koop.

 

Bovenaan de pagina vindt u de diverse metalen urnen. Via het hoofdmenu vindt u de urnen die gemaakt zijn van andere materialen. Bij vragen vragen kunt u gerust even contact opnemen.

 

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden