Glazen urnen te koop

Glazen urnen zijn bij uitstek geschikt om binnen te zetten. Het glas zorgt voor een chique en stijlvolle uitstraling. Ontdek hieronder de vele mogelijkheden op het gebied van glazen urnen.

 

Glas als materiaal voor urnen

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor glas als materiaal voor urnen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de moderne en originele uitstraling van glas. Daarnaast biedt glas als materiaal vele mogelijkheden qua vormgeving en kleuren.

Nadeel van glas is de kwetsbaarheid. Met name bij stoten en sterke vorst. Daarom wordt meestal geadviseerd om de glazen urn alleen binnen te plaatsen.

Bij glas wordt vaak gedacht aan de doorzichtige variant. Echter wordt bij glazen urnen vrijwel altijd gebruik gemaakt van een kleurstof. Hierdoor krijgt het glas een ondoorzichtige gloed. Dit voorkomt dat de as zichtbaar wordt.
Glas urnen van een hogere kwaliteit worden vaak handmatig geblazen. Hierdoor kan de kleurverdeling per urn wat verschillen van de foto’s. Dit zorgt er echter wel voor dat u een eigen unieke urn zult hebben.

 

Glazen urnen: de voordelen en nadelen

U vindt hier handig de voordelen en nadelen van urnen van glas op een rijtje. Hierdoor kunt u nog beter een keuze maken of u glas in uw situatie een geschikt materiaal vindt.

Voordelen van glas:

• Stijlvol en chique uiterlijk
• Er is geen aszak nodig in de urn
• Passend in de meeste interieurs
• Vaak gemakkelijk te voorzien van de as

Nadelen van glas:

• Graveren is niet mogelijk
• Kwetsbaar bij vallen en stoten
• Niet geschikt voor buiten plaatsing in verband met vorst

 

Ook glazen mini urnen mogelijk

Zoals bovenaan deze pagina is te zien, heeft u tegenwoordig ook de keuze uit kunstzinnige kunsturnen van glas. Deze originele creaties hebben niet meer de “standaard” urn vorm maar zijn kunstzinnige beeldjes geworden. Dankzij de mooie vormen en verschillende kleuren vormt de glazen urn een onopvallend gedenkobject. Een mooi glazen beeldje waarbij niet meteen opvalt dat het is voorzien van een beetje as.

De as kan via de onderzijde worden toegevoegd. Bij de meeste uitvoeringen zal de as niet of slechts beperkt zichtbaar zijn. Hierdoor wordt u minder geconfronteerd met de as maar heeft geeft de glazen urn wel een fijne steun. Het gaat hierbij puur om een symbolische hoeveelheid as. U kunt hierbij denken aan ongeveer enkele eetlepels met as.
De opening kan worden afgedekt met een bijgeleverd afdekplaatje. Het plaatje kan over de opening worden geplakt door middel van de plaklaag.

De kunstzinnige glas urnen kunt u ook bovenaan deze pagina bekijken. 

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden