Biologische urnen te koop

U vindt hier diverse soorten biologische urnen. Alle urnen die u hier vindt zijn volledig biologisch afbreekbaar. Hierdoor wordt de urn en de overleden dierbare weer één met de natuur. Biologisch afbreekbare urnen worden ook wel ecologische urnen genoemd. Klik op de biologisch afbreekbare urnen voor meer informatie.

 

 

Wat zijn biologische urnen?

Biologische urnen worden gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Hierdoor zal de urn in de grond of in water geheel vergaan en weer één worden met de natuur. Vaak wordt een materiaal gebruikt zoals zand, bijenwas, hout of gerecycled karton. De eco urnen kunnen worden gebruikt om te begraven of om te laten oplossen in water. Denk hierbij aan uitstrooiing op zee of een geliefd meer.

Maar u kunt ook kiezen voor een urn dat in de grond kan worden geplaatst. In de urn zit een ruimte voor de as en een ruimte voor grond. In de grond zit een boomzaadje. Na het plaatsen van de urn in de grond, zal het langzaam vergaan en vervolgens langzamerhand een boom groeien uit de as en grond. Hierdoor ontstaat “een tweede leven” uit de as van de overleden dierbare. De boom biedt u een fijne herdenkingsplek.

Er kan hierbij gekozen worden uit diverse soorten bomen. Ook kunt u ook zaad voor een boom of plant naar geheel eigen wens, aan de biologische urn toevoegen.

 

Kunnen biologische urnen ook binnen worden geplaatst?

Ecologische urnen zijn ook geschikt om binnen te plaatsen. Het is hierbij wel van groot belang om contact met vocht te voorkomen. U kunt er voor kiezen om eerst de urn een bepaalde tijd in huis te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer u het eerst nog dichtbij u wilt houden of nog wilt nadenken over een andere plaats. Na verloop van tijd kan de urn in de natuur worden geplaatst.

biologische urnen ecologisch zee

 

Hoe lang duurt het vergaan van een biologische urn?

Een biologische urn dat in de aarde wordt geplaatst zal na enkele maanden tot enkele jaren één geworden zijn met de natuur. Hoe lang dit proces duurt is afhankelijk van factoren zoals het materiaal van de ecologische urn, het soort grond en de hoeveelheid vocht in de grond.

Een biologische urn dat in water wordt geplaatst, zal eerder één worden met de natuur. Hierbij komen geen natuur belastende stoffen vrij. Alle biologische urnen ofwel zee urnen, zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kunt u denken aan zand, zout, gerycled karton, bijenwas en stoffen uit mais en zetmeel.

 

Wat zijn zee urnen?

Met de benaming zee urnen wordt eigenlijk hetzelfde bedoeld als met de benaming biologische urnen. Echter is biologische urnen de verzamelnaam voor alle soorten biologisch afbreekbare urnen. Zowel in de aarde als in het water. Zee urnen zijn urnen die specifiek bedoeld zijn om te plaatsen in water.
Zee urnen kunnen worden geplaatst in een zee maar ook bijvoorbeeld in een geliefd meer. Hebben u en uw overleden dierbare bijvoorbeeld een zeer geliefde gezamenlijke plek aan een meer. Dan kan dat een mooi plek zijn om uw dierbare weer één te laten worden met de natuur.

biologische urnen zee ecologisch

 

Hoe worden biologische urnen ook wel genoemd?

Er zijn meerdere benamingen mogelijk. Echter zijn er geen verschillend tussen de benamingen. Dit type urn ook wel aangeduid met de volgende namen:

• eco urnen
• oplosbare urnen
• afbreekbare urnen
• bio urnen
• zee urnen

 

Zijn afbreekbare urnen ook voor dieren geschikt?

Net als de meeste soorten urnen, zijn ook de afbreekbare urnen te gebruiken voor zowel mensen als dieren. Een zo geliefde poes of hond kan dankzij deze manier van herdenken, een mooie plek krijgen in bijvoorbeeld uw tuin. Hierdoor heeft u een mooie natuurlijke gedenkplek, maar op een luchtige manier.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden