Urnen te koop

Urnen bieden een mooie manier om uw geliefde “dichtbij” te houden. U vindt bij ons urnen met diverse vormen en van verschillende materialen. Bent u niet helemaal zeker van uw keus? Dan kan de urn(e) na ontvangt nog worden geretourneerd.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via info@assieraad.com. We voorzien u graag van advies.

 

 

Informatie over urnen

U vindt hier handige informatie over urnen. U heeft tegenwoordig de keuze uit vele mogelijkheden. Daarom is een goede informatievoorziening van belang. Zo kan een urn worden gekozen die voor u geschikt is en de uitstraling naar uw wensen heeft.

 

Welke inhoud heeft een urn nodig?

Indien u besluit om as te bewaren in een as, heeft u meerdere mogelijkheden. U kunt er namelijk voor kiezen om de gehele hoeveelheid as in een urn te doen. Ook kan het as worden verdeeld over meerdere urnen, van bijvoorbeeld verschillende familieleden. Ten slotte kan er voor worden gekozen om een gedeelte van de as in een urn te plaatsen, en een ander gedeelte uit te strooien.

Bij het kopen van een urn is het van belang dat u let op de inhoud. Stel dat u de gehele hoeveelheid as van een volwassene in een urn wilt bewaren, dan is namelijk een minimale inhoud van 3 liter nodig. De benodigde inhoud is afhankelijk van het lichaamsgewicht dat uw naaste had.

Om de voor u geschikte inhoudsmaat van een urn te kunnen bepalen, vindt u hieronder een handige tabel.

[table id=1 /]

 

Welke soorten urnen zijn er te koop?

Tegenwoordig heeft u de keuze uit urnen met diverse soorten materialen, maten en vormen. Zo kunt u kiezen uit materialen zoals:

• hout
• glas
• graniet
• keramiek
• Aluminium
• Brons
• Biologische materialen
• Porselein

Naast de verschillende vormen, zullen er verschillen zijn op het gebied van de inhoud van de urn. De inhoud bepaal hoeveel as er in kan en dus of de urn wel of niet geschikt is in uw situatie. Meer informatie over de inhoudsmaten vindt u in de bovenste alinea van deze pagina.

urnen te koop informatie

Een urn kan ingedeeld worden in categorieën. Hierbij valt te denken aan onder andere de volgende categorieën:

Kinder urnen: in deze categorie vallen de uitvoeringen die bestemd zijn voor een overleden kindje. De urn zal vaak een kinderlijke kleur hebben en een wat kleiner formaat. Daarnaast zal de opdruk vaak kind-gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een vlinder, beertje of lieveheersbeestje.
Maar een kinder urn wordt soms juist ook gebruikt door een kind voor een overleden bekende. Bijvoorbeeld als herinnering voor het kind aan een ouder of opa / oma.

Mini urnen: in deze categorieën vallen de uitvoeringen met kleinere inhoudsmaten. Bedoeld voor de toevoeging van een gedeelte van de as. Meer om symbolische waarde. In dat geval zal een gedeelte van de as worden verstrooit en het overige deel in één of meerdere mini urnen worden gedaan.
Echter kan een mini urn ook gebruikt worden in geval van een overleden baby’tje.

Biologische urnen: deze categorie bestaat uit biologisch afbreekbare materialen. Waarna de urn in de aarde of het water wordt geplaatst, zal de urn langzaam weer één worden met de natuur. De natuur zal weer ontvangen wat het heeft gegeven.
Sommige biologische uitvoeringen zijn voorzien van zaad, waardoor na verloop van tijd een boom uit de urn zal groeien. Hierdoor krijgt de geliefde een “tweede leven”.

Binnenurnen: voor het kopen van een urn is het van belang om na te gaan of u de urn binnen of buiten wilt plaatsen. Niet elk materiaal is namelijk geschikt voor buiten plaatsing. Deze informatie vindt u in de informatie behorende bij elke urn.
Materialen zoals hout en Aluminium zijn namelijk niet geschikt om buiten te plaatsen. Vocht zal het materiaal gaan aantasten.

Buitenurnen: bepaalde materialen zijn juist wel weer geschikt om buiten te plaatsen. Hierbij kunt u denken aan materialen zoals glas, brons en keramiek. Bij buiten plaatsing wordt wel geadviseerd om de urn geregeld schoon te maken. Hierdoor wordt een aanslag en verwering wat meer voorkomen.

 

Waar op letten bij het kopen van een urn?

Er zijn verschillende aandachtspunten waar u op kunt letten bij het kopen van een urn. Bijvoorbeeld de inhoudsmaat. Door een urn te kiezen met voldoende inhoud, wordt voorkomen dat niet de hele hoeveelheid as geplaatst kan worden. Meer informatie hier over vindt u in een hoger gelegen alinea.

Ook het materiaal is van belang omdat niet elk materiaal geschikt is voor buiten. Daarnaast heeft elk materiaal een heel eigen uitstraling en gewicht.

Ten slotte is ook de omgeving waar u de urn gaat plaatsen van belang. Een urn kan op zich zelf zeer geschikt zijn, maar wel minder mooi combineren met de omgeving waar het wordt geplaatst. Zodoende adviseren we u om ook proberen in te schatten of de urn op de bestemde plek past.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kunt u een praktische, passende en smaakvolle urn vinden als jarenlange fijne steun.

 

Hoe wordt de as toegevoegd?

De as kunt u door een medewerker van bijvoorbeeld het crematorium of de uitvaartverzorger in de urn laten doen. Maar u kunt dit ook zelf doen. Om vervelende momenten te voorkomen, kan het vullen gebeuren via de onderstaande stappen:

  1. Leg een groot vel papier op een vlakke ondergrond
  2. Zet de urn op het papier en controleer of het stabiel staat
  3. Giet voorzichtig de as in de urn (eventueel met een ander extra aandenken)
  4. Mocht er as naast de urn zijn gevallen, dan kunt u dit handig met het papier alsnog in de urn doen

 

Zijn er urnen te koop voor de as van twee personen?

Meestal is een urn geschikt voor een gedeelte of de gehele hoeveelheid as van één persoon. Echter kunt u er ook voor kiezen om de as van twee personen in een urn te doen. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij een echtpaar om zo te zorgen dat men toch weer “samen kan zijn”.

Om de totale hoeveelheid as van twee volwassen personen te kunnen samenbrengen, is een urn van 6 à 7 liter nodig. De meeste urnen hebben echter niet een dergelijke grote inhoudsmaat. Daarom kan er voor worden gekozen om een gedeelte van de as samen te brengen. Het overige deel kan bijvoorbeeld in een mini urn worden gedaan of worden verstrooid.

waar urnen kopen online

Waar kan een urn worden geplaatst?

Een urn heeft met name een symbolische waarde. Daarom is het van belang dat de plek waar u de urn plaatst, ook in uw situatie past. De plek zal gevoelsmatig een goed gevoel moeten geven. De combinatie van een passende urn en een geschikte plek, zorgen er voor dat een overlijden beter “afgesloten” kan worden.

U heeft de keuze uit verschillende plaatsen waar de urn geplaatst kan worden. De voornaamste plekken voor een urn zijn:

• In huis
• In uw tuin
• In een urnenmuur
• Bijzetten in een (familie)graf
• In een urnentuin

Bij het kopen van een urn dient alvast rekening te houden worden met de gewenste plek. Zo is niet elke urn geschikt voor buiten. Ook is het formaat van de urn van belang indien u heeft gekozen voor plaatsing in een urnenmuur.

 

Is het online kopen van een urn wel veilig?

Het online kopen van een urn, asringen of assieraden, gebeurd steeds meer. Met name het grote aanbod en het gemak zijn fijne voordelen. We adviseren echter wel alleen te kopen via een website met; een keurmerk, telefoonnummer, adresgegevens en beveiligde verbinding (https in de url-balk). Voldoet de website aan deze onderdelen? Dan kunt u in de meeste gevallen veilig en eenvoudig onlien een urn bestellen.

 

Waar zijn urnen te koop?

Voor het bestellen van een urn kunt u met name terecht bij uitvaartverzorgers, uitvaartwinkels of online via websites. Een uitvaartverzorger heeft vaak een catalogus met diverse voorbeelden. Soms zijn er ook enkele soorten urnen te bekijken. Ook kunt u terecht bij een uitvaartwinkel. Hier zijn vaak diverse voorbeelden te bekijken. Ten slotte kunt u online vele voorbeelden bekijken.

Let bij het bestellen op de inhoudsmaat. Voor een volwassene is gemiddeld een inhoud van 2.5 tot 3.5 liter nodig. U kunt er echter ook voor kiezen om de as te verdelen. Bijvoorbeeld door een gedeelte uit te strooien en een gedeelte in een mini urn en/of assieraad te bewaren.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Veilig betalen met

betaalmogelijkheden